16:00

Höörs IS

Referat: Eslövs BK - Höörs IS

I andra omgången av DM så stod Höörs IS för motståndet. De är ett nybildat J-lag, anmälda in i division 2 och en ny bekantskap för vår del.
Vi visste bara på förhand att de vunnit mot Stehags AIF med 12-0 i första omgången.

Vi får en smakstart på matchen, redan i första minuten serverar Albin en boll i djupet på Philip som lätt löper ifrån sin uppvaktning och säkert placerar in 1-0.
Ibland är det inte det bästa för spelet att få en sådan start. Det blir lätt att man tror att det ska rulla på av sig själv men det gör det sällan, jobbet måste göras.
Vi äger mycket boll men Höör är diciplinerade och välorganiserade i sitt försvarsspel. Vi blir lite för stillastående och tar inte alls så många djupledslöpningar som vi borde. Till vårt försvar ska sägas att vi tog några stycken som var vältajmade när man kollar matchen på Veo efteråt men domaren för dagen hade väldigt svårt med just offside under hela matchen. Om han hade släppt några av de felaktiga offsidedomsluten så hade vi haft ytterligare ett par frilägen under matchen. Istället kommer 1-1 lite som en kalldusch på hörna efter ca 15 minuter och det står sig halvleken ut.

I halvlek pratar vi om att dra upp bolltempot och att ta fler djupledslöp för att riva lite hål i deras försvar. Vi börjar också bra och 2-1 kommer efter ca 10 minuter in i andra där än en gång Albin står för assist. Denna gång är det Sebbe som kyligt sätter bollen i mål. Efter målet känns det som vi har full kontroll men en uddamålsledning är ju alltid skör. 2-2 kommer också från ingenstans efter att de fått en frispark på vår planhalva som de lyfter in i straffområdet. I röran framför mål så får deras mittback till en halvträff som letar sig in i mål. Vi låter oss dock inte nedslås alltför mycket utan trummar vidare med stort bollinnehav och en del chanser innan förlösande 3-2 kommer efter ett lyft av Lukas in bakom deras backlinje. Där plockar Elme snyggt ner bollen och serverar Forsvall som distinkt trycker in bollen högt upp i kassen.
Av bara farten gör vi sen både 4-2 och 5-2 genom Sebbe och Sabit. Albin gör sin tredje assist för dagen till fyran och Forsvall står för passen till Sabit vid femman.

Ytterligare en väl genomförd match och nu har vi bara Stehag kvar i gruppspelet innan det är dags för slutspel.